Morsdagen

12.02.2017
20:27

Gratulerer så mye med morsdagen alle mødre der ute! Dere er virkelig verdt å feire!

Dagen min startet med møte på Agapekirka. Det var utrolig kjekt som alltid, og mødrene ble satt ekstra pris på i dag som det er morsdag. Fantastisk lovsang, dans, tale, samtaler, videosnutter fra mødre sin hverdag og god kake etterpå. Ikke noe bedre måte å starte søndager på. 

På tirsdag kveld kommer min kjære mann hjem fra sjøen! Og jeg kan nesten ikke vente! Nå kan jeg endelig begynne å telle ned og glede meg. Ikke lenge igjen. Litt trist at vi ikke fikk brukt denne dagen sammen, men vi tar det igjen når han er kommet hjem. På sånne dager kjenner jeg ekstra godt at jeg savner å bo i nærheten av familiene våre. Men nå er kaken kommet ut av ovnen og jeg er klar for god mat og egentid når min vesle Esther har sovnet! Skal unne meg en ansiktsmaske og bare nyte resten av denne kvelden! 

Håper dere storkoser dere med familie i dag!#morsdagen #mammablogg #livetsomgressenke #morsdag #mamma #agapekirka #kristen 

 

Et halvt år med deg

18.01.2017
20:43

Hei vakre mennesker! ♡ I dag måtte jeg selvfølgelig innom bloggen og fortelle at...vår vakre prinsesse er blitt 6 måneder gammel! Tenk på det! Tiden flyr jo bare av gårde. Jeg føler ikke det er så lenge siden hun ble født. Men når jeg ser tilbake på bilder av henne fra hun bare var 1-2 måneder, så ser jeg jo at hun har forandret seg masse og utviklet seg enormt siden den gang. 

Esther er virkelig en gave. Hun bringer så mye glede inn i livet vårt. Jeg prøver å nyte hvert øyeblikk og ta det innover meg, men det er ikke alltid like enkelt. De periodene hun klør mye i tennene, sover lite og er urolig kjenner jeg at det er vanskeligere å stoppe opp og sette pris på tiden jeg er inni. Når jeg blir så sliten er det lett for at fokuset blir å komme meg igjennom dagene og holde henne så fornøyd som mulig. Esther har fått 4 tenner den siste måneden og vært mye urolig, og nå er hun forkjølet på toppen av det hele. Mannen dro på sjøen for noen dager siden og jeg sitter her alene med Esther...

 

 

Det tar på kjenner jeg, men enda mer kjenner jeg på en styrke og energi som Gud gir meg opp i det hele. Midt i den kaotiske hverdagen, så får jeg kjenne på en fred. En glede. En tålmodighet. En kjærlighet. En ro. En styrke. Som ikke kommer fra meg, men fra min himmelske far. Jeg vet at han vil bære meg igjennom alt. Han er min grunnmur. Han er den som gir meg alt jeg trenger, til rett tid. Han ser alle mine tanker, og vet akkurat hvordan jeg har det og hva jeg går og føler på.

Hans kjærlighet for meg, og deg er så stor at vi ikke kan forstå det. Han ønsker at vi skal ha det godt, og gir med glede alle gaver vi trenger. Han ser alt du går og bærer på. Du kan få komme til han med alle ting. Alt som er vanskelig, alt som er tungt. Han står der med åpne armer, og ønsker bare å hjelpe. Vår Gud lengter etter tid sammen med oss. Han er med deg. Alltid. Selv om du ikke alltid føler det, så er han der sammen med deg. Når du er redd, så kan du be om at han skal ta vekk frykten og gi deg fred på innsiden. Og han vil gjøre det. Hvis du er sliten og trenger hvile, så be han om det. Og han vil gi deg det. Pappa Gud er en god far som ønsker å spre sin kjærlighet og velsigne sine barn. Han elsker deg! ♡

Og hva som helst dere ber om i mitt navn, det skal jeg gjøre, for at Faderen skal bli herliggjort i Sønnen. Om dere ber meg om noe i mitt navn, så skal jeg gjøre det. -Johannes 14:13-14

#mammalivet #mamma #mammablogg #baby #halvtår #minstyrke #foto #bilde #kjærlighet #Gud 

Gjør vondt i mammahjertet!

04.11.2016
14:51

Heihei fra en sliten...OG forelsket mamma. De siste 3 ukene har vært ganske så krevende og slitsomme. Grunnen til det er at Esther har begynt å få to tenner nede, noe som har gjort at hun har hatt mye vondt og klødd veldig i gommene. Hun har vært mye mer grinete og vil helst ikke være alene. Det eneste hun vil er å bli holdt og bært på, og "gnage" på noe hele tiden. Da får jeg ikke gjort så mye annet enn å ta vare på henne. Men det går fint! For hun er den mest verdifulle personen i livet mitt, og jeg ønsker bare å være der for henne og gi henne alt hun trenger. Andre gjøremål kan settes litt på vent. Hun har ikke sove så godt om nettene heller, så da har vi vært to trøtte jenter, konstant. Stakkars liten! Synes så synd på henne som har så vondt og klør sånn. Ikke noe kjekt for en mamma å se! Gjør vondt i mammahjertet!

 


 

Heldigvis er det blitt mye lettere å takle nå som min mann er kommet hjem! Han har tatt seg av Esther hver morgen, slik at jeg får sove ut og tatt igjen litt søvn. Hver morgen! Er han ikke fantastisk!? Jeg setter sånn pris på det! Jeg er så takknemlig for den flotte ektemannen jeg har! Hans godhet og hjelpsomhet for andre smelter hjertet mitt. Han vil at andre skal ha det bra og setter ofte andre sine behov foran sine egne! Han er virkelig et godt forbilde for både Esther og meg. En mann med stort hjerte for familien og de som er rundt han! Vi elsker han så høyt!

#mammahjertet #mamma #baby #mammablogg #tenner #sliten #stolt #kjærlighet #ekteskap
 

Begynt å få tenner?

16.10.2016
16:25

I går var jeg og min søster på en liten shoppingtur på senteret. Jeg trengte noen bodyer og tyggeleker til lille Esther. Hun har begynt å vokse ut av str 62 og jeg har ikke så mange klær i str 68 med meg ned hit til Bergen. Hun gulper også en del så da blir det mye vasking av klær. Synes det var vanskelig å finne noen fine bodyer til jente, men kjøpte 3 stk til slutt. Er mye finere klær til gutter, enn jenter føler jeg. Satser på vi får en liten gutt i fremtiden, slik at jeg får sjansen til kjøpe noen av de fine gutteklærne der ute også *hehe*!

 


 

Jeg kjøpte også 2 tyggeleker til Esther. Det ser ut som hun har begynt å klø en del i gommene sine i det siste, så tenkte det var greit med noe å tygge på. Virker som det er noen tenner på vei, men er ikke det litt tidlig når hun er 3 måneder? Jeg kjøpe iallefall noen "biteringer" i tilfelle og så er det jo bra å få trent seg på å gripe og holde noe i hendene. Hun har blitt så glad i å leke i det siste så tror hun kommer til å like bitelekene veldig godt. Hun har begynt å klare å ligge ganske lenge under babygymmen om gangen nå, og elsker å ta og slå på lekene. Det er jo bare bra. Babyer trenger å ligge litt for seg selv også, slik at de fritt kan bevege armer og bein.

 

 

Etter vi hadde gått en stund på senteret bestemte vi oss for å spise på kinaresturant. Der var det nydelig mat som alltid. Det var utrolig koselig! Da vi var ferdig der kjøpte vi noen flere småting, før vi kjørte hjem igjen. Vi avsluttet dagen med taco, film og skal vi danse. Kan det bli bedre?

Hvordan var din lørdag? Hva gjør lørdagen din perfekt? Har du hørt om babyer som har fått tenner så tidlig?

#baby #mamma #mammablogg #shopping #utvikling #mat #tenner #tyggeleker #babyklær

Strålende sol i Bergen hver dag

14.10.2016
15:41

I dag er det enda en dag med strålende sol i Bergen! Det har vært nydelig vær hver dag siden jeg kom ned hit, og det har vært så deilig! I dag skal jeg nyte været for fullt og gå på trilletur for fjerde dag på rad... *hehe*! Pappa synes det er så viktig å få litt bevegelse i kroppen så han får alle med ut i frisk luft. Det er jo bare bra for sjel og kropp! Her nede er det så mye god mat også, så jeg trenger litt trim. Jeg prøver jo å bli sunnere og gå ned i vekt, men det er ikke så lett med så mye godis og godt selskap. Tur er bedre enn ingenting da, så blir nok det også i dagene som kommer.

 

Vi nyter virkelig dagene her nede med familie og venner. Esther får så masse kos og oppmerksomhet og trives godt med det, ser det ut som *hehe*! Hun har taklet godt det å ha så mange mennesker rundt seg, og har ikke hatt noe imot å bli sendt rundt fra fang til fang. Jeg var litt bekymret for at hun skulle bli litt overstimulert med alt som skjer rundt seg, men har heldigvis ikke sett noe tegn på det. Hun storkoser seg og smiler som bare det!Gleder meg til dagene som ligger foran og alt det kjekke vi skal finne på. Blir så glad av dette været! Får så lyst til å være ute og finne på gøye ting. Er ikke like lett med baby, men det er verdt det ekstra styret som følger med. Ingenting er som å nyte fint vær sammen med familie og venner. Er du ikke enig? Har dere sol nå også? Hva liker du å finne på i finværet?

#baby #mamma #mammablogg #greessenke #livet #hverdagen #bilde #trilletur #tur

Å ta vare på seg selv...også

29.09.2016
16:50

Å være mamma er en stor og krevende jobb. Dagene går i ett, og det er ikke mye tid igjen til meg selv. Jeg glemmer ofte å spise, stelle meg, dusje og ta vare på meg selv, rett og slett. Det kan ofte gå hele dager før jeg ser meg selv i speilet, eller får børstet håret. Det er jo ikke sunt. Selv om det er en fulltidsjobb å være mamma, så er det veldig viktig å prioritere seg selv også. Barn tåler å gråte litt om du trenger å pusse tenna. Rotet kan vente, til etter du har fått dusje. Det er lov å sove mens babyen sover fordi du er sliten, selv om du føler du burde utnytte tiden til å vaske og rydde. Babyen har ikke noe vondt av å ligge alene noen minutter, mens du får i deg noe mat. Dette er ting jeg virkelig må minne meg selv på, for det er ikke egoistisk å ta vare på seg selv. Esther fortjener å ha en mamma som er glad og som har det godt med deg selv. 

 


 

Det burde også skvises inn plass til ting som gjør deg glad, innimellom. Ikke bare grunnleggende behov som søvn, mat og hygiene, men også andre behov som gir deg energi og glede. Det er viktig å ta vare på hele deg. Du vet best selv hva som er viktig for deg. Om det er å være sosial, date med typen, pleie forhold, være kreativ, se film, trene, være i naturen, shoppe, ta bilder... eller kanskje blogge!? Disse tingene kan føles like viktig som våre grunnleggende behov noen ganger, og hvis de ikke blir prioritert kan det gå utover vår psykiske helse i det lange løp. 

Jeg merker jeg lett kan bli litt isolert når jeg har en liten baby å ta vare på her hjemme, spesielt nå når jeg er alene. Det er helt naturlig å bruke mye tid på vår verdifulle lille skatt, og det er ofte lettest hjemme, men det er også viktig å komme seg ut og gjøre gøye ting. Det er mye man kan gjøre, selv om babyen er med. Det trenger ikke være en stor hindring. Ikke tenk på hvor mye lettere det var før du fikk baby. Du kommer aldri til å "ikke ha baby" igjen! Så den tanken kan du bare "delete" med en gang. Finn nye måter å gjøre ting på. Hvis du vil på besøk til noen venner en kveld, så ta med deg en reiseseng da vel. Ikke noe i veien med å venne barn til å tåle litt støy og bli mer fleksible. Vær kreativ og finn nye måter å få gjort det som gjør deg glad og lengter etter. Ta vare på deg selv! 

#mamma #baby #mammablogg #hverdagen #foto #prioriteringer #hobby

Vakre Esther 2 måneder

19.09.2016
14:28

Lille skjønne Esther du vokser så fort. Det er allerede 2 måneder siden du kom til verden, og gjorde våre liv så mye rikere. Du er den største gaven vi kunne fått, og jeg er så uendelig takknemlig for deg. Jeg elsker å se deg vokse og utvikle deg mer, for hver dag som går. Du sprer så mye glede med dine smil, babling og det at du bare er her. Tenk at lille deg var inni magen til mamma hele tiden, da jeg gikk gravid. Jeg klarte ikke helt å se for meg hvordan du kom til å se ut da du var inni der. Jeg visste ikke hvordan du kom til å være. Hvilken personlighet du hadde. Da jeg endelig fikk se deg så var du så vakker, skjønn og go. Du var alt jeg noen gang hadde ønsket og lengtet etter. Du var perfekt.

 Jeg elsker å se deg inn i de store nydelige øynene dine. Jeg elsker å våkne til den glade stoltrålen du er, om morgenen. Jeg elsker å høre deg bable i vei om alt og ingenting. Jeg elsker å se deg sammen med pappaen din. Jeg elsker å se hvor glad du blir når jeg prater, smiler og kysser deg. Jeg elsker å se deg leke under babygymmen. Jeg elsker å se hvor facinert du blir når du studerer alt rundt deg. Jeg elsker å se hvor fornøyd du er når du møter andre mennesker. Jeg elsker å se deg sove så godt og fredfullt. Jeg elsker å kose og holde deg dagen lang. Jeg elsker å se hvor mye du ligner på den fine pappaen din. Jeg elsker..hele deg, alt med deg! Jeg elsker deg så ubeskrivelig høyt. En kjærlighet jeg ikke kan forklare. En kjærlighet jeg ikke visste om før jeg møtte deg. Jeg elsker deg ♡

#baby #2mnd #fødsel #gravid #mamma #mammablogg #foto #svigermor #strikket #bilde #elsker #ubeskrivelig #kjærlighet

8 kjappe svar fra oss

17.09.2016
13:46

1) Barnet mitt akkurat nå

Nå er Esther 8 uker og 5 dager gammel. Hun er over 60 cm og veide 5,5 kg sist vi var på helsestasjonen. Lille Esther elsker å smile, prate og leke under babygymmen. Hun vil helt opp og se verden. Hun studerer hendene sine og elsker å sparke med både armer og bein. Under er noen bilder fra morgenstunden i dag! Elsker hvor smilende og pratsom hun er på morgenen!

2) Hvordan har dere gjort det i forhold til foreldrepermisjon?

Jeg hadde opparbeidet meg retten til foreldrepenger, så jeg skal være hjemme dette året. Min mann skal arbeide på sjøen, 1 månd på og 1 månd av. Når han er hjemme skal han prøve å få jobb noen dager i uken. Vi ser for oss at han får muligheten til å se Esther en del når han er hjemme, så vi har tenkt at det er best at fedrekvoten blir overført til meg.

3) Beskriv barnet ditt med 3 ord

♡ glad ♡rolig ♡matmoms

4) Dette ble annerledes enn jeg forventet mens jeg gikk gravid

Før jeg ble gravid så jeg for meg at graviditeten kom til å bli en drøm. Jeg tenkte at jeg skulle jobbe hele graviditeten, være sprek, ta fine gravid bilder, spise sunt, gå i fine klær som fremhevet baby magen og bare nyte at kroppen forandret seg. Sånn ble det altså ikke. Jeg hadde kraftig svangerskapskvalme i gjennom hele graviditeten og sleit veldig med bekkenet og andre plager. Jeg måtte også delvis sykemeldes store deler av svangerskapet, noe jeg absolutt ikke hadde noe lyst til. Jeg lærte iallefall at folk er forskjellige og man kan ikke bestemme hvordan ting skal bli på forhold. Jeg håper virkelig at formen kommer til å være mye bedre neste gang! Tiden etter fødselen har egentlig vært mye bedre enn jeg hadde forventet, men fødselen var helt klart mye verre og vondere enn jeg hadde sett for meg...men det var jo også en helt fantastisk og unik opplevelse fordi jeg fikk møte min elskede Esther! Etter fødselen har ting gått veldig fint. Ammingen gikk strålende, overgangen fra 2 til 3 gikk overraskende bra og det å bli foreldre føltes veldig naturlig og rett for oss begge. Vi har også naturligvis møtt utfordringer som søvnløse netter, usikkerhet på om vi gjør ting riktig og det å være sliten etter dager med lite søvn og roing av gråtende og urolig baby. MEN alt i alt synes jeg det har gått veldig bra til nå, og håper det fortsetter sånn. Jeg elsker hverdagen som mamma og gleder meg til tiden fremover!

5) Hvordan kom dere frem til barnets navn?

Esther er et navn som jeg ELSKET helt siden jeg hørte det for første gang på ungdomsskolen. Jeg tenkte allerede da at jeg gjerne kunne tenke meg at min fremtidige datter skulle ha det navnet. Da jeg møtte min mann og tiden var inne for å snakke om ekteskap og barn, nevnte jeg navnet for han. Han likte det heldigvis også veldig godt, så valget var absolutt ikke vanskelig da vi fant ut at vi ventet en liten prinsesse!

6) 3 barneprodukter du ville anbefalt til en gravid venninne

♡ Vippestol ♡ Babynest ♡ Ammepute

7) 3 "fun facts" om Esther

♡ Esther sovner alltid med en gang vi begynner å kjøre bil eller skal gå på trilletur. Før vi kommet oss over dørstokken så har hun sluknet. Det er litt søtt og komisk!

♡ Hun er en skikkelig matmoms som spiser på alt og alle. Vet ikke hvor mange ganger jeg har kjent en tunge som koser seg på armen, nakken eller genseren min, haha! Hun har et enormt sugebehov, og nekter selvfølgelig å ta slokken!

♡Hun er virkelig en solstråle om morgen! Med en gang jeg tar på lyset og hun skjønner at det er tid for å stå opp, ligger hun som et stort smil og babler og spreller med alt som er!

8)Det beste Esther vet er  

Mat, leke og kose med mamma og pappa!

 

#momchallenge1 #momchallenge #baby #mamma #mammablogg #mammautfordring #spørsmål #barn #bloggchallenge

Trening med baby

16.09.2016
13:46

Den siste tiden har jeg fokusert mer på kosthold og trening. Det å spise sunt går som regel greit, men å få tid til å trene har vært litt mer utfordrende. Det å ha en baby i hus tar mye fokus og tid, så det er ikke alltid like lett å finne tid til meg selv. For noen dager siden kom jeg på at det er noe som kalles mor-baby trening, der moren gjøre trenings-øvelser sammen med babyen og bruker den som vekt. Det er jo helt genialt! Da er det mye mer sannsynlig at jeg får trent oftere, siden hun slipper å sove i mens. Jeg søkte opp litt videoer om mor-baby trening på YouTube og fikk masse inspirasjon til øvelser jeg og Esther kan gjøre sammen. Jeg har allerede prøvd det 2 ganger i 30 min. Det var kjempekjekt! Jeg fikk brukt tid sammen med Esther samtidig som jeg fikk trent, noe som passer perfekt inn i vår hverdag! I dag kjenner jeg at jeg har skikkelig gansperr i hele kroppen. Er ikke sikker på om treningen var veldig effektiv eller om jeg er i sykt dårlig fort men... hehe kanskje en blanding!?

 
 

Ellers har jeg prøvd å gå en del trilleturer sammen med mannen. Det er så koselig. Blir alltid så fine samtaler, noe jeg setter veldig pris på. Skulle gjerne gått på tur enda oftere, men da må jeg nok gå en del alene også. Jeg må jo uansett det når han drar på sjøen og 1,5 uke, så det er vel bare å prøve å bli vandt til det. Kjenner at jeg begynner å grue meg til mannen skal reise. Tanken på at han skal være vekke fra oss så lenge som 1 måned, gjør meg ganske trist. Det er liksom ikke bare meg lenger, men også lille Esther som vokser så fort. Vi kommer nok til å bli vandt til det, men det blir nok ganske ensomt og vondt den første uken. Det tenker jeg er helt naturlig og er lov til å kjenne på. Ha en nydelig helg folkens!

#baby #trening #mamma #mammablogg #hverdag #kosthold #mammakroppen #tur #trilletur #bilder #travelt #mammalivet

7 ukers oppdatering

08.09.2016
13:23

Nå er Esther 7,5 uke gammel. Er ikke det helt utrolig? Føles som hun ble født nettopp, samtidig som hun har blitt så stor. Bestevenninnen min sin sønn er nå 2,5 uke gammel, og ser sååå liten ut i forhold til Esther. Lille Daniel var også litt tyngre enn Esther når han ble født, så det vil vel si at hun har vært like liten!? Føles veldig rart. Babyer utvikler seg og vokser så fort! Det er virkelig fascinerende. De siste ukene har jeg sett mye fremgang i utviklingen til min skjønne lille. Hun har begynt å leke, smile og prate mye mer! Det er så gøy! Føler at vi klarer å kommunisere bedre for hver dag som går, og det varmer mammahjertet!

Denne alderen er virkelig gøy og koselig på samme tid! For noen dager siden fant jeg fram babygymmen og vippestolen for første gang. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente, men hun virket jo veldig klar for det. Hun beveget seg masse og slo på lekene som hang ned fra babygymmen, slik at de laget lyd. Hun fant fort ut sammenhengen mellom hendene hennes og lekene. Etter det har jeg lagt henne ned noen ganger hver dag, og hun har virkelig elsket det. Hun ligger og smiler og koser seg, det er så koselig! Hun er liksom ikke en nyfødt lenger.. hun begynner å bli stor jente! Vippestolen er virkelig genial den også. Nå tar jeg henne med rundt i huset, mens jeg prøver å få gjort ting og tang. Den er jo så lett å flytte og ta med seg, så den bruker jeg masse. Nå kan jeg rydde og Shine huset mens hun er våken også. Jeg må bare huske å få fart på vippestolen ved gjevne mellomrom, eller synge... ellers blir hun ikke så fornøyd. Jeg ser ganske morsom ut der jeg springer frem og tilbake for å få fart på vippestolen, mens jeg rydder for harde livet.. Hehe mammalivet altså. Det føles iallefall veldig godt å få gjort noe annet fornuftig også, selv om det ikke alltid er like lett å få til.

 


 

Jeg slenger også med noen gode punkt for utviklingen til babyer på 2 måneder. Er det noen andre som også bruker BVGravid appen etter graviditeten!? Jeg elsker den! Hver måned står det nye milepæler, mål for kommunikasjon & sosial utvikling, sanser & motorikk og interesser & aktiviteter. Og så liker jeg så godt at de har en ny liten fakta eller info hver dag. De er faktisk veldig nyttige ofte og passer godt til den hverdagen og utfordringene vi har nå.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Sparker ivrig med bein og armer når du nærmer deg.
 • Barnet kan skille mellom glade, triste og sinte stemmer og ansiktsuttrykk.
 • Barnet smiler til personer og forventer å få mulighet til å 'svare'  med pludring når du prater med det fra det er ca seks uker gammelt. Barnet gjentar særlig vokaler. Iver og glede vises ofte med babling.

Sanser og motorikk

 • Nå kan barnet følge bevegelige objekter med blikket, men hodet følger med i bevegelsen. Barnet ser også forskjell på primærfarger nå. Fokuseringen blir bedre.
 • I mageleie løftes nå hodet godt opp, og barnet kan holde det oppe en stund, delvis også brystkassen. Å ligge på magen i våken tilstand gir flott trening for ryggmuskulaturen og skuldrene.
 • Også når barnet blir båret vil barnet klare å holde hodet oppe korte perioder før det faller fremover igjen.
 • Griper etter gjenstander med lukket hånd.
 • Kan se ting på litt avstand og følge bevegelser med blikket.

Interesser og aktiviteter

 • Barnet vil røre ved ting, og oppdager kroppen og leker med fingre, tær og munn.
 • Studerer hendene sine og sparker ivrig med beina.
 • Er sosial og pratsom, uredd andre og liker spesielt godt andre barn.
 • Visuelle inntrykk er god underholdning for spebarn. Med barnet plassert slik at det kan se over skulderen din, kan dere gå på oppdagelsestur i rommet. Stopp ved gjenstander som har interessante former eller friske farger, og la barnet studere dem en stund. Mens barnet betrakter omgivelsene, kan du synge og nynne. Da blir det en hyggestund for dere begge.
 • Spebarnet kan bruke mye tid på å betrakte og undre seg over hendene sine. Når barnet ligger på ryggen, kan du stryke de små fingrene varsomt over barnets kinn. Vis barnet hendene sine, og plasser hånden på kinnet igjen mens du prater om den. Barnet vil på denne måten lære å forbinde hendene sine med noe hyggelig.
 • I denne perioden lager spebarnet stadig flere lyder. Du kan imitere barnets språk og gjerne oppfordre det til å lage nye lyder. Spill på slurva, prøv med kysselyder, rullende skarre-r og tungesmell. Dette er en morsom måte å kommunisere på, og det kan også være gunstig for barnets språkutvikling.

 

#baby #mammalivet #mamma #mammablogg #hverdagen #utvikling #oppdatering #7uker #elsker#være #mamma

Hvordan bli kvitt mammakiloene

04.09.2016
19:43

Hei folkens! ♡ I morgen er det allerede 7 uker min prinsessa mi ble født! Det vil si at jeg nå kan begynne å trene igjen og jobbe mot å få en slankere og mer definert og "stram" kropp. Til nå har jeg ikke hatt noe fokus på slanking, men heller brukt all min tid på å kose med lille Esther. Det er jeg veldig glad for at jeg har gjort, selv om jeg sikkert hadde kommet lenger i prosessen om jeg hadde begynt å spise supersunt og beveget meg mye mer helt fra starten av. 

Nå er planen å spise veldig sunt og trene en del fremover. Jeg har fått mannen min med på laget, så satser på at det skal hjelpe meg til å holde fokuset og motstå usunne fristelser. Vi har avtalt at det bare er lov å spise usunt på lørdager, så håper vi klarer å hjelpe hverandre å holde den avtalen. Som jeg har nevnt i et tidligere innlegg, så gikk jeg opp hele 22 kg i svangerskapet. Det er jeg ikke veldig stolt over, men gjort er gjort. Så nå har jeg en del ekstra fett på kroppen som jeg gjerne vil bli kvitt. Jeg håper virkelig at jeg skal klare å nå målet mitt, og bli en sunnere og finere versjon av meg selv. 

 Slenger med noen naturlige bilder der jeg er ekte, nydusjet og usminket...

For å sette mer press på meg selv sier jeg til dere, at jeg begynner i dag. Jeg vet at det å fortelle noen andre om dette vil hjelpe meg til å prøve hardere, holde meg til planen og nå målene mine. Hver uke skal jeg veie meg, ta mål av kroppen og skrive ned alt jeg spiser. Jeg tror det vil hjelpe å følge godt med fra uke til uke, og motivere meg til å jobbe videre. Det å dokumentere vil også hjelpe meg til å spise mye sunnere, fordi jeg faktisk må skrive ned ALT jeg spiser. Da er det ikke like lett å spise snop midt i uken, eller slurve med kostholdet. Alt skal ned på papiret. Det kommer til å gjøre at jeg tenker mer igjennom hva jeg faktisk spiser og hvorfor jeg kanskje ikke går så mye ned i vekt som jeg planlegger. Legg gjerne igjen en kommentar om du ønsker å følge med på hva jeg spiser, hvordan jeg trener eller hvordan prosessen går! Jeg kan gjerne oppdatere rundt dette temaet om dere er interressert i det! 

Har du gått ned i vekt før? Hvordan klarte du det? Hva motiverte deg? 

#mamma #mammablogg #mammakiloene #mammakroppen #vekt #slanking #kosthold #trening #planlegging

Baby på bilferie

03.09.2016
15:36

Hei jenter! ♡  Nå er det lenger siden jeg har oppdatert bloggen. Planen er aldri å være så lenge vekke fra bloggen som jeg ofte er, men hverdagen som mamma til en liten baby er ganske så travelt. Jeg får ikke mye tid for selv der jeg kan sitte meg ned på PCen og lete frem bilde og skrive innlegg. Derfor har jeg funnet en litt lettere løsning, og det er å rett og slett skrive innleggene på mobilen og så kopiere det inn på PCen etterpå og legge til bilde der. Mobilen har jeg ofte tilgjengelig, siden jeg kan være på den når jeg ammer, holder Esther og når hun sover oppo meg. Hun liker ikke så godt å bli lagt ned, så da blir det ofte til at hun ligger trygt og godt inntil mamma'en sin.

Nå er det veldig lenge siden dere har hørt fra meg, så da kan jeg like gjerne fortelle dere litt om hva som skjedd siden sist. For to uker siden tok vi oss en liten "ferie", ned til Bergen. Vi bestemte oss for at vi skulle kjøre ned, noe jeg synes var litt nervepirrende siden turen vanligvis tar 7-8 timer. Det å ha en baby med på en så lang tur kan jo være ganske så utfordrende. Heldigvis gikk det over all forventning. Tror ikke det kunne gått noe bedre med baby på biltur! Hun sov og spiste så og si hele turen, uten hyling og stopp. Da vi var i Bergen byttet vi litt på å være hos min familie og min mann sin familie. Det var utrolig koselig og vi fikk så mange minnerike stunder med begge to. Jeg var litt ekstra spent på møte min familie siden det bare var mamma fra min side som hadde sett lille Esther før vi kom ned til Bergen. Det var derfor stor stas å endelig få vise henne fram og dele gleden sammen med de som jeg er så utrolig glad i. Bestevenninnen min Margit var også gått over termin i disse dager, så jeg gikk og ventet spendt på melding fra henne! En uke etter terminen fikk hun endelig møte den nydelige prinsen sin! Han er så skjønn! Fikk faktisk møte han i dag. De var innom en tur nå nettopp på et lite besøk. Var kjekt å se dem alle igjen!
 

Tilbake til Bergen, hehe! Vi var også i 70 års-dag til mormor og morfar til min mann! Det var veldig koselig. På den tiden jeg var i Bergen har jeg sikkert tatt mer enn 1000 bilder med mobilen. Som dere sikkert har fått med dere så elsker jeg å ta bilder, og nå etter Esther ble født har jeg tatt enda mer. Jeg tenker at det er bedre å ha for mange bilder fra hun er var så liten, enn å angre på at jeg ikke tok mer. Nå viser kamerarullen 5659 bilder, og jeg tømte mobilen bare 1-2 uker før termin. Så... Det gjør det litt vanskelig å vite hvilke bilder jeg skal dele på bloggen! Jeg har så mange fine og vil jo dele "nesten" alle med dere, men det går jo ikke. Vi vil selvfølgelig beholde noen spesielle øyeblikk for oss selv, men vil gjerne en dele mye mer! Kanskje jeg kan lage en liten kolasj, om dere vil se mer av henne!? Eller så har jeg insta om dere vil føle oss der. Dere finner meg på @mirjamkleiveland! Følg meg gjerne!

#baby #mammablogg #foto #bildfe #6ukergammel #hverdagen #ferie #familie #glede

Du er den perfekte mamma

18.08.2016
16:23

Hei ♡ Da har det allerede gått en måned siden skjønne lille Esther ble født. Det føles som det bare har gått 1-2 uker... Men det har det altså ikke. Det er sant det de sier om at tiden går så utrolig fort når man har små barn. Det er veldig travelt og det skjer noe hele tiden, og så er det plutselig gått enda en uke. Livet er virkelig snudd på hodet, noe jeg viste det kom til å gjøre, men ikke helt hvordan og hvor mye. Selvom jeg visste det kom til å bli en stor forandring, så kunne jeg ikke vite akkurat hvordan det kom til å bli. Babyer er så forskjellige og mødre sine hverdager er ulike. Noen dager er bedre enn andre, og sånn er det vel å ha en baby!?

Det å få baby er virkelig en stor jobb, men en helt fantastisk jobb. Selvom det er tunge dager innimellom og lite søvn, så er det SÅ verdt det. Man må ofre mye for den lille verdifulle skatten , men det er ikke så vanskelig.. for kjærligheten er så stor! Ingenting er så fantastisk som å våkne opp til de vakre store øynene til Esther hver morgen. Det å se det lure smilet hennes komme fram når det kommer en saftig rap. Ha henne sovende i armkroken eller på brystet. Kysse henne over hele fjeset. Studere de skjønne små fingrene, leppene, øyevippene.. Vite at for henne er jeg hennes hele verden, hennes trygghet, hennes alt. Hun er helt avhenging av meg, noe som er noe av det mest slitsomme, men også helt fantastiske med å være mamma. All ære til alle andre mødre der ute som har gått denne veien før meg, og som går den sammen med meg nå. Dere er helt utrolige! Det å være mamma en en stor oppgave, som dere gjør strålende! Alle på hver sin måte. Det finnes ikke en fasit på hva en perfekt mamma er. Du er den perfekte mammaen for ditt barn! For barna dine er du den mest fantastiske personen de vet om. Du trenger ikke streve om å bli en perfekt mamma i verdens øyne, du er allerede den mest fantastiske og perfekte mammaen de kunne fått. Du er deres helt og verden. De elsker deg for akkurat den du er.Hvordan var barseltiden for deg? Hva synes du er det beste med å være mamma?

#mamma #mammablogg #baby #perfekt #barseltiden #bilde #nyfødt

Smertefull trilletur til helsestasjonen

15.08.2016
14:40

Hei igjen venner! ♡ I dag er lille Esther 4 uker gammel! Tenk det.. 1 måned gammel den 18 august! Tiden går så fort. Allerede var det på tide med 4 ukers kontrollen. Jeg bestemte meg for å trille frem og tilbake fra helsestasjonen, noe som jeg tenkte kom til å bli såå koselig. Det jeg ikke kom på da jeg tok på meg joggeskoene var at de egentlig er alt for små, og etter graviditeten virker det som beina mine har vokst litt i tillegg. Jeg kjente på veien bortover at det begynte å gnage litt på helen og tærene ble ganske klemt sammen, men prøvde å overse det siden det ikke var så langt igjen. Da hadde jeg vel gått i ca 20-30 min. Da vi var ferdig på helsestasjonen ble det bare enda verre. På vei tilbake gikk det skikkelig seint... jeg hadde så vondt at jeg nesten ikke klarte å gå. Jeg kjente tidlig at det begynte å bli litt vått i skoene og hørte en sånn "skuisj" lyd når jeg gikk. Det synes jeg var litt rart, men prøvde bare å skynte meg hjem så fort jeg kunne. Da jeg endelig var kommet tilbake og tok av sokkene var det blod mellom de minste tærene, på begge føttene. De lange neglene mine hadde blitt trykt inni de andre tærene som gjorde at jeg hadde begynt å blø og fått blemmer. Jeg hadde også blemme bak på helen. Aldri igjen skal jeg gå med de trange skoene! Det var virkelig en smertefull trilletur frem og tilbake fra helsestasjoen.

Ellers gikk 4 ukers kontrollen veldig bra. Ble møtt av en kjempekoselig helsesøster som informerte meg om vaksinering og barselgrupper og så spurte hun litt spørsmål i forhold til amming, søvn og hvor ofte Esther gikk på do. Esther sin vekt og hodeomkrets var kjempebra og alt så fint ut med henne. Jeg kom også i prat med en annen mor på venterommet, noe som var veldig kjekt. Merker at det betyr mye å snakke med andre mødre som går igjennom det samme som meg akkurat nå. Gleder meg til å bli kjent med flere mødre på barselgruppen jeg begynne i snart. Ønsker alle en stålende dag videre! ♡♡♡

 

Har du noen gang opplevd noe lignende? Har du vært på helestasjoen eller i barselgruppe? Hvordan var det?

#mamma #mammablogg #barseltiden #barselgruppe #helsesøster #foto #bilder #trilletur #smertefullt #vondt #baby #kontroll

 

Det første ekte smilet

14.08.2016
18:23


 

Hei jenter! ♡ Jeg måtte bare innom en liten tur og fortelle dere at Esther har begynt å smile på ekte! Det er sååå koselig, og smelter mammahjertet mitt big time. For noen få dager siden da hun lå i armene mine og vi så hverandre i øynene, kom det plutselig et stooort smil fra henne. Hele ansiktet var et stort smil! Det var en helt fantatsisk følelse! Det er sant det de sier med at man vet når det "ekte" smilet  kommer. Etter det har hun smilt mange flere ganger, og jeg blir sååå glad hver gang. Er så kjekt nå når vi begynner å kommunisere mer og jeg får litt og litt mer respons fra henne. Nå holder hun mye mer øyekontakt med oss, beveger seg masse, holder fast fingen min og smiler masse. Jeg gleder meg sånn til å se henne utvikle seg mer og mer! Hun har virkelig smeltet hjertet mitt! Åh som jeg elsker henne! ♡

#mamma #mammablogg #foto #bilde #baby #smil #koselig #søt #hverdag #mammalivet

My Bff`s Baby Shower

10.08.2016
19:52

 


 Min nydelige bestevenninne hadde baby shower forrige onsdag! Det var en utrolig koselig og minnerik kveld, og jeg er så glad for at jeg hadde muligheten til å være der. Det var så kjekt at vi i vennegjengen fikk lage til et baby shower for henne og feiret hun og lille prinsen som kommer veldig snart. Jeg var faktisk ikke 100% sikker på at vi kom til å rekke det før hun kom til å føde, men det gjorde vi heldigvis! Nå er hun bare noen få dager unna termindato, så det kan virkelig skje når som helst! Det er sååå spennede, og jeg gleder meg virkelig til å møte den skjønne prinsen og se henne som mamma.

Og så må jeg bare nevne at hun er en av de beste personene jeg har møtt i mitt liv! Det er hun virkelig! Hun er så omsorgsfull, morsom, kjærlig, snill, godhjertet og mye mer! Jeg kunne ikke bedt om en bedre venninne. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg har hatt henne igjennom hele svangerskapet og fått oppleve det å gå gravid samtidig som henne. Det blir så gøy å bruke masse tid sammen i tiden fremover! For en drøm! Jeg er så glad i deg skjønne Margit! ♡♡♡

#babayshower #venninne #bilder #gutt #baby #gravid #graviditet #mamma #mammablogg

Lille gullet 3 uker gammel

09.08.2016
21:35

Lille skjønne Esther er nå allerede 3 uker gammel. Hun er en utrolig herlig liten prinsesse som sover, spiser og studerer verden rundt seg. Hun har begynt å "snakke" litt, gripe fingen min og holde øyekontakten med oss. Det er så utrolig koselig å bli bedre og bedre kjent med henne for hver dag som går, og se henne utvikle seg. Vi har også sett henne "smile" innimellom, og det er SÅ koselig. Jeg har lest at babyer egentlig ikke smiler når de er så små, men at de har litt luft i magen eller noe og da kan det se ut som de smiler. Det er jo ikke bra om de har vondt, men det gleder likevel hjertet å se det søte lille fjeset "smile": Hun er bare sååå skjønn! Jeg er så forelsket i den lille prinsessen vår. 

 


 

Jeg kjenner også at det ikke bare er en dans på roser å ha en nyfødt i hus. Noen dager blir det veldig lite søvn, som gjør at jeg kjenner meg skikkelig sliten og trøtt. Hun er stort sett en veldig rolig og snill baby, men de siste dagene har hun hatt vanskelig for å sovne og vært litt urolig. Sånn er det å ha baby. Noen dager går bedre enn andre. Satser på det blir bedre i tiden som kommer. Ellers nyter vi dagene med lille skjønne Esther! Hun er så nydelig og vi elsker henne høyere enn alt! ♡

#baby #mamma #mammablogg #mammalivet #bilde #glede #nyfødt #barseltiden

Kroppen etter fødselen

05.08.2016
15:48

Hei jenter! ♡ Jeg merker at bloggen blir litt glemt nå som jeg har fått baby i hus. Dagene går så fort, og så er det plutselig gått en uke eller to siden sist jeg var innpå bloggen. Det å ha en nyfødt er virkelig en fulltidsjobb, så bloggen blir naturligvis nedprioritert. MEN akkurat nå holder babydady henne, så da får jeg forhåpentligvis blogget nå. Jeg må bare si at C er en utrolig flink pappa. Esther er så glad i pappaen sin og de to koser seg masse sammen. 

Uansett, det jeg tenkte å snakke med dere om i dag er, mammakroppen. Jeg vil ikke virke veldig opptatt av utseende... men la oss være ærlige. De fleste av oss tenker vel en del på hvordan vi kommer til å se ut etter fødselen, etter et langt svangerskap? Hvor lang tid det tar å komme tilbake til normalvekten? Hvordan magen kommer til å se ut? Jeg hadde mange av disse tankene i slutten av svangerskapet, og jeg er nok ikke den eneste. Jeg tenkte at jeg sikkert kom til å ha stor mage en stund, og kom til å føle meg lite fin de første ukene, og at det var greit. Jeg ville ikke ødelegge den fine første tiden etter fødselen med å fokusere på å komme raskt ned i vekt. Jeg har sett mange andre som har gjort det, og de har mistet mye av gleden med den lille og verdifull tid de aldri får tilbake. 

Etter fødselen ble jeg veldig positivt overrasket! Magen var mye mindre enn jeg hadde sett for meg at den skulle være. Og i tiden etterpå så har den bare trukket seg mer og mer tilbake for hver dag som har gått. Jeg har følt meg veldig bra fra dag èn, noe som jeg aldri hadde drømt om at jeg skulle gjøre. Jeg trodde jeg kom til å ville unngå speilet mest mulig i begynnelsen, men jeg har bare vært veldig fasinert over hvor fantastisk kvinnekroppen er. Nå er det 2,5 uker siden fødselen, og jeg har gått ned 14 kg. Jeg lå på meg hele 22 kg under svangerskapet, så jeg har fremdeles 8 kg igjen før jeg er nede på vekten jeg hadde før jeg ble gravid. Jeg har enda en del fett på kroppen som sikkert ikke går vekk uten trening og sunt kosthold, men jeg er veldig fornøyd her og nå, i forhold til hvor kort tid det er siden fødselen. Jeg har hørt at amming hjelper mye på vektnedgang etter fødselen, så det er sikkert en stor grunn til dette og vil sikkert hjelpe på fremover. Ellers har jeg drukket mye vann i tiden etter fødselen noe jeg er veldig viktig for melkeproduksjonen, å få ut vann av kroppen og gå ned i vekt. Bildene under har jeg tatt i dag. Magen er blitt ganske flat, men jeg har fremdeles en del fett fordelt utover kroppen, som skal vekk etterhvert. Spesielt øverst på lårene og ryggen føler jeg.. men jeg stresser ikke i det hele tatt. 

  

Jeg vet at vi alle er forskjellige, og går tilbake til vår "normale" kropp i ulikt tempo. Noen sliter mye, mens andre har det lettere. Kvinnekroppen er fantastisk uansett! Tenk på alt den har vært igjennom! Skapt et nydelig lite barn og blitt strekt og trukket til alle kanter. Det er en enorm forandring  kroppen har vært igjennom. Jeg hørte engang noen si: " Kroppen har brukt 9 måneder på å legge på seg all denne vekten, da burde den også få 9 måneder på å gå tilbake til hvordan den var!". Det er jeg veldig enig i. Det er urealistisk å tenke at kroppen skal være tilbake til "normalen" etter noen få uker eller måneder. Den trenger tid, og det burde vi la den få også. 

Håper dere liker at jeg tar opp dette temaet. Si ifra om dere vil ha flere oppdateringer på hvordan det går, og om dere vil at jeg skal ta dere med på min reise. Dette er min erfaring til nå. Jeg vet alle er ulike og har ulike erfaringer rundt dette med kroppen etter fødselen, og det er fantastisk. Jeg vil gjerne følge med på din reise også.  Om du deler den på bloggen din, si gjerne ifra i kommentarfeltet. Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg prøver å sette meg selv i et godt lys, eller skryte av hvor enkelt det har vært for meg selv til nå. Jeg vil bare være ærlig med dere og dele min erfaring til nå. Jeg gleder meg til å se hvordan kroppen fortsetter å forandre seg fremover, og forhåpentligvis dele med dere (om dere vil det) hvordan jeg skal komme tilbake til "normal" vekten min når jeg er klar for å fokusere mer på det. Takk til deg som leste hele innlegget, Jeg er imponert! Ønsker alle en nydelig helg! ♡

Hvordan var det for deg etter fødselen? Vil du at jeg skal oppdatere videre på dette? Hva skal du i helgen?

#mamma #fødsel #mammakroppen #vekt #vektnedgang #mammablogg #barseltiden #kropp #kroppen #bilder #amming #overrasket

Første uke som mamma

25.07.2016
22:12

Hei jenter ♡ I dag er det allerede 1 uke siden lille Esther ble født, og det er bare helt utrolig å tenke på. Hvor ble tiden av.? Tenkte jeg kunne oppdatere dere litt på hvordan det har gått denne første uken og mine tanker rundt det å bli mamma. For det første må jeg si at tiden har gått så ALT for fort, og dagene bare gått i ett sett. Det går for det meste i amming og soving egentlig...føler jeg ammer hele tiden,haha! Det er utrolig koselig det, men selvfølgelig en stor forandring for både meg og min mann. Denne uken har både vært helt fantastisk og utfordrende til tider. Jeg stortrives som mamma og nyter hvert øyeblikk med min vakre Esther og min flotte mann. Overgangen har gått veldig fint og vi trives begge veldig godt med den nye tilværelsen. Jeg må si at min mann har virkelig vært et naturtalent fra første stund og vært så flink med lille prinsessa vår. Virker som det kom helt naturlig for han, noe som har vært avslappende og deilig for meg å se. 

 

 

Etter fødselen var vi 3 netter på sykehuset. Jeg fødte på mandag morgen, og så fikk vi reise hjem på torsdag formiddag. Det var noen veldig fine dager, og jeg føler jeg ble tatt godt vare på der. Det eneste som var litt trist var at det var helt fullt på barselhotellet, så jeg måtte dele rom med andre damer alle døgnene. Det gikk jo helt fint, men bare veldig trist at min mann ikke fikk overnattet sammen med oss og måtte dra hjem i 11 tiden hver kveld. Var veldig deilig å endelig komme hjem igjen og kunne være sammen hele døgnet i fred og ro, uten andre barn som gråter og barnepleiere som går ut og inn av rommet hele tiden. En helt annen og ubeskrivelig følelse. 

Tiden etterpå har gått kjempefint! Foreldrene og en av søstrene til min mann har bodd i campingvogn utenfor leiligheten vår frem til i går tidlig, noe som har vært utrolig koselig. De har vært til stor hjelp og gjort det mulig for meg og min mann til å fokusere masse på vår lille prinsesse uten å måtte tenke på å lage middag, handle mat eller styre for mye på i huset. Er så takknemlig! Mamma har også vært endel sammen med oss denne uken og kommer nok til å være i Ålesund en uke til. Hun har bodd hos tante som holder til ikke så langt unna oss. Det er så koselig å ha henne her og dele denne fine tiden i begynnelsen sammen med henne. 

Det å bli mamma er virkelig en heeeelt fantastisk følelse! Jeg er så forelsket i den lille prinsessen vår. Kysser og koser med henne hele tiden. Klarer ikke beskrive alle de gode følelsene jeg sitter på.. er bare så lykkelig og glad!! Gleder meg masse til tiden som ligger foran.. og bare bli bedre og bedre kjent med henne for hver dag som går. Jeg stortrives som mamma og elsker hvor mye min mann gir av seg seg som pappa. Livet har aldri vært bedre! For en kjærlighet jeg har dem! Elsker vår lille familie! ♡

 

#fødsel #baby #mamma #mammablogg #nyfødt #foto #bilde #lykkelig #sykehuset #barseltid 

fotogleden 23, Ålesund
Velkommen til bloggen min! Mitt navn er Mirjam, jeg er 22 år og er gift med drømmemannen. I juli 2016 ble jeg mamma for første gang, til lille Esther! Jeg blogger mest om hverdag, tro, baby, foto, ekteskap, det å være mamma og livet som gressenke! Legg gjerne igjen en kommentar ♡

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Lenker

hits